Trump – KUDÜS Protestolarında 1 ŞEHİT Daha

Çatışmaların yoğun geçtiği dünkü Cuma öfkesinde 23 noktada meydana gelen çatışmalarda 142 kişi yaralandı.

Yine dün Cenin şehrinde Alâ Kubha tarafından işgal askerlerine yönelik yapılan araçlı feda eyleminde 2 Siyonist asker hayatını kaybetti, biri ağır iki asker de yaralandı. Eylemi yapan genç Kubha köyüne yapılan operasyonda tutuklandı.

Perşembe günü 11 noktada meydana gelen çatışmalarda 9 kişi yaralanırken ve 27 kişi boğulma tehlikesi geçirirken, Çarşamba günü 11 noktadaki çatışmalarda 2 kişi işgal askerlerinin ateşiyle yaralandı.

Salı günkü çatışmalarda onlarca kişi boğulma tehlikesi geçirirken, Pazartesi 9 kişi gerçek mermilerle yaralandı. Kudüs’te bir işgal askeri atılan taşlardan yaralanırken, bir Filistinli bıçak taşıdığı için gözaltına alındı.

Pazar günü iki kişi işgal askerinin ateşiyle yaralanırken, bir yerleşimci ise atılan taşların isabet etmesi sonucu yaralandı.

Çatışmaların yoğun geçtiği Cumartesi günü ise Nablus’un güneyinde yer alan Urif bedesinde çıkan çatışmalarda Umeyr Ömer Şehhade (19) işgal askerlerinin ateşiyle şehit olurken, 12 ayrı noktada çıkan çatışmalarda birçok kişi atılan gazlardan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.