Trump: İsrail, ABD Kongresinde Tam Kontrole Sahip

Amerikan Yahudilerinin artık ‘İsrail’i sevmediğini belirten eski başkan, ‘İsrail’in ABD Kongresi’ne tamamen hakim olduğunu söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeni yayınlanan bir röportajda Amerikalı Yahudilerin artık ‘İsrail’i umursamadığını söylüyor.

Siyonist rejimin ‘Kanal 12’ televizyonuna göre Trump, Walla’nın muhabiri Barack Ravide ile yaptığı röportaj kapsamında, “Yahudiler Amerika’yı veya İsrail’i sevmiyor ve umursamıyor. Evanjelik Hristiyanların İsrail’i Yahudilerden daha çok sevdiğini söylüyorum” dedi.

Eski başkan, “Geçmişte, İsrail Kongre üzerinde tam kontrole sahipti; Ama bugün bunun tam tersinin doğru olduğunu düşünüyorum ve bunun sorumlusu Obama ve Biden” diye ekledi.

Açıklamalar, İbranice kaynakların kısa süre önce Trump’ın eski ‘İsrail’ Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya tam desteğinden bahsettiği Barack Ravid ile yaptığı röportajdan başka bir alıntı yayınlamasıyla geldi.

Trump röportajda, “Kimse Netanyahu için benim kadar yapmadı” dedi. Kimse benim kadar İsrail için çalışmadı. Golan çok önemliydi. Bunu seçimden önce yaptım ve Netanyahu’ya çok yardımcı oldum. Bazıları bana bu hediyenin (işgal altındaki Suriye Golan’ı) on milyarlarca dolar değerinde olduğunu söyledi. Bunu seçimden önce yaptım. Ona çok yardımcı oldu. Ben olmadan başarısız olurdu. Benim sayemde [seçimlerde] eşitti” dedi.