Trump: Aziz Müttefikimiz İsrail İle Sarsılmaz Bağlarımız Var

ABD Başkanı Trump ve Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu Wachington DC’de beraber basın mensuplarının karşısına çıktılar

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “yeni yerleşim yerleri inşasını biraz durdurması” gerektiğini söyledi.

“İki tarafın da anlaştığı her ne ise ona uyarım.” diyen ABD Başkanı Donald Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki çözümden (İki devletli veya tek devletli) herhangi biri olabilir. İki devletli çözümün daha iyi olacağını düşünüyordum; ama eğer İsrail ve Filistin mutlu olacaksa onların tercihi ne ise ben de onu kabul ederim.”

ABD-İsrail Arasında Karşılıklı İltifatlar

Trump, “Bu ziyaret ile Birleşik Devletler, aziz müttefikimiz İsrail’le olan sarsılmaz bağlarımızı tekrar teyit ediyor” dedi.

Siyonist Netanyahu da Trump için “En büyük dostumuz ve destekçimiz” dedi.

Amerika ve İsrail’in Ortak Düşmanı: İran

Siyonist Trump açıklamasında “İsrail’in karşılaştığı güvenlik zorlukları, çokça konuştuğumuz İran’ın nükleer tehdidi dahil çok büyük” dedi.

Ayrıca Trump İran ile yapılan Nükleer anlaşma için de “Şimdiye kadar gördüğüm en kötü anlaşmalardan biri İran’la yapılan anlaşmadır. Yönetimimiz zaten yeni yaptırımlar koydu ve İran’ın gelişmesini önlemek için bundan sonra daha fazlasını yapacağım, İran’ın atom bombası yapmasına izin vermeyeceğim” diye ilave etti.

Netanyahu da Trump’a yönelik “İran terörüne karşı tavrından ötürü kendisine minnettarım” ifadelerini kullandı.

Küstah Kudüs İfadeleri

Öte yandan  Trump, beklendiği üzere Kudüs’le alakalı olarak küstah ifadeler kullandı. Amerika Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını çok istediğini belirten Trump, bu konunun üzerinde çalıştıklarını da aktardı.