TRUMP, ABBAS’ı Ne İle Kandırdı?

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump ile dört kez görüştüğünü, son görüşmesinin 2017 yılında New York’ta gerçekleştiğini, kendisinden iki devletli çözüm talep ettiğini ve Trump’ın da bu talebi onayladığını söyledi.

Abbas, Kahire ziyareti sırasında Mısırlı bir grup gazeteci ve düşünürle buluşmasında yaptığı açıklamada, “O görüşmeden iki hafta sonra ABD Başkanı Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti” dedi.

Bunun kabul edilemez olduğunu ve o günden sonra Amerikalıları boykot kararı aldıklarını söyleyen Abbas, Filistin davasının zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti.

Abbas; Amerika, İsrail ve İslami Direniş Hareketi Hamas’la problemler yaşadıklarını öne sürdü.

Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmelerinin ardından Amerikalılarla diyaloğu kestiğini belirten Abbas, diğer yetkililere de Amerikalılarla görüşmeyi yasakladığını söyledi.

Abbas, Aralık 2017’de Amerika’nın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinden sonra müzakere edecek bir konu kalmadığını ifade etti.

Filistin Yönetimi Başkanı, Filistin sorununun çözümünün üç süreci olduğunu belirterek, söz konusu süreçleri ekonomik, siyasi ve güvenlik olarak açıkladı.