Tıbbi ÇÖP Yığınları GAZZELİ Çocukları TEHDİT Ediyor

Bu arada hastanenin temizlik işlerini yapan işçilerin greve gitmesi nedeniyle hastane avlusunda biriken çöpler ve tıbbi atıklar hastaların sağlığını tehdit ediyor.

Hastanede temizlik şirketi işçilerinin iki gün önce başladıkları grev nedeniyle hastane yönetimi tarafından çalışmaları durdurulan kliniklerin boş olduğunu görüldü.

Temizlik şirketinin aylardır parasını alamaması nedeniyle işçilerin maaşlarını ödeyemediği ve aylık bir işçi maaşının 700 şikel (yaklaşık 200 dolar) olduğu belirtildi.

Eş-Şifa Hastanesi’nde temizlik işçilerinin grevi nedeniyle 200 ameliyatın ertelendiği ve grevin devam etmesi halinde sağlık hizmetlerinin tümünün olumsuz etkileneceği ifade edildi.

Eş-Şifa Hastanesi Hasta Kabul Ünitesi Müdürü Eymen Es-Sehbani, temizlik işçilerinin grevinin devam etmesinin tehlikesine dikkat çekerek, doktorların ve hastane yönetiminin hastalara çöp yığınlarından enfeksiyon kapma ihtimalleri olduğu için ameliyatların durdurulduğunu açıkladıklarını söyledi.

Eş-Şifa Hastanesi’ne günlük ortalama 2000 hastanın tedavi için başvurduğu ve hastanede her hafta 700 diyaliz hastasının tedavi gördüğü belirtildi.