TERÖR Rejimi, 20 FİLİSTİNLİYİ Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 20 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu, bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, halk direnişi eylemlerine katıldıkları iddiasıyla 20 Filistinlinin gözaltına alındığını ifade etti.

Bildiride, işgal askerlerinin Ramallah’ın kuzeybatısında Deir Ebu Meşal köyü yakınlarında Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığı, gençlerin işgal askerlerinin yoluna bomba yerleştirmeye çalıştıkları ve gençlerin gözaltına alınamadığı belirtildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Tulkerem’in kuzeyindeki Kafin beldesine baskın düzenledi ve beş kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçleri Kalkiliya kentinin doğusundaki Cuyus beldesinde de Mahmud Beyza isimli Filistinliyi ailesinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Kefer Nime beldesinde de işgal güçlerinin baskını üzerine çatışma çıktığı, işgal askerlerinin baskın düzenledikleri evlerden birinde buldukları bir miktar paraya el koydukları ve ayrıca esir Cabir Abde’nin evine baskın düzenledikleri bildirildi.

İşgal güçlerinin El-Halil’de ise eski esir Semir Bahis’in Yatta’daki evine baskın düzenlediği, aracına ve evde bulunan bir miktar paraya el koyduğu, Enes El-Heşlemun’un El-Halil kentindeki evinde arama yaptığı ve aracına el koyduğu, Ahmed El-Kavasimi’nin de evinde arama yaptığı belirtildi.