Tel-Aviv Güvenlik Enstitüsü: İsrail, Esad Yönetimini Devirmeli!

Güvenlik tavsiyeleri ve stratejileri Siyonist ordu ve devleti tarafından icra edilen İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS), Suriye krizinden 10 yıl sonra İsrail’e Beşar’ı ülkenin liderliğinden düşürme çağrısında bulundu.

İran’ın Suriye’deki varlığına işaret eden bu güvenlik enstitüsü, İsrail’in müdahalesizlik siyasetinin bu şartlarda artık muteber olmadığını belirterek Siyonist makamlara, Esad’ın iktidarda kaldığı sürece İran ve temsilcilerini Suriye’den çıkaramayacakları, bununla birlikte İsrai’lin Rusların Esad’ı desteklemesine rağmen uluslararası çaba karşılığında Suriye’nin yeniden inşası için Fars Körfezi Arap ülkelerinin katılımıyla Esad’ı iktidardan uzaklaştırmak için kapsamlı bir girişimde bulunması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Bu tavsiyenin anlamı şu; Siyonist rejim, Beşar Esad’ı iktidardan düşürmeye çalışmalı. İster bu adım uluslararası güçler aracılığıyla olsun, ister suikast uygulansın. İkinci seçenek, Siyonist rejimin kirli geçmişine bakılırsa daha muhtemel gibi görünüyor.