Tanzanya: Korsan İsrail Yerleşke İnşasını Durdurmalı

Tahran’da düzenlenen 6. Uluslar arası Filistin Halkı İntifadasına destek konferansında konuşan Dugay, bölgesel barışı içeren kalıcı müzakerelerin yararlı olacağını vurguladı ve Tanzanya Meclisinin Filistin davasına destek verdiğini söyledi.

Fas Meclis Başkan Yardımcısı El Aşri de yaptığı konuşmada, konferansın Filistin konuları ve sorunları ile ilgili yol haritası hakkında çareler bulmasını istedi ve İran’ın Filistin meselesi hakkındaki çabalarına teşekkür etti.

Kudüs meselesinin ülkesinin öncelikli konusu olduğunu ifade eden El Aşri, Parlamentoların tüm güçleri ile Filistin ülküsünü savunmaya gayret etmelerini istedi.

Umman Meclis Başkanı Halit Bin Hilal Naser El Meuli de yaptığı İslam’ın barış dini olduğunu ve Filistin meselesinin çözümünün Filistinli gurupların birliğine bağlı olduğunu söyledi.

Tahran’da düzenlenen konferansa çeşitli dinlere mensup kişilerin katıldığını ifade eden Meuli, bunun İran’ın insanlığa verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

‘’Hep Beraber Filistin’e destek’’ sloganı ile düzenlenen konferansa 89 yabancı heyet ve 700 yabancı misafirin iştirak etmekte.

Bu seneki konferan Parlamentolar, Gençler, STK’lar ve Direniş guruplarından oluşan 4 komiteden oluşmakta ve bağımsız bir komite de sonuç bildirgesini hazırlayacaktır.

5. konferans 5 sene önce ‘’Filistin, Filistinlilerin vatanı’’ sloganı ile Tahran’da düzenlenmişti.