Suriye Muhaliflerinden İSRAİL DOSTLUK GRUBU

Abdulbari Atvan yönetimindeki Rey el-Youm gazetesinin haberine göre Genel Koordinatörlüğünü Özgür Suriye Ordusu’nun eski sözcüsü Fahd el-Masri’nin yaptığı Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi, kurdukları örgütün siyasi olmadığını belirtti.

GÖZAT  Suriye Muhalifi Liderden Filistinlilere Hakaret, İsrail'e Övgü

Fahd el-Masri, “Barış için Suriyeliler ve Yahudiler” adlı örgütün Suriye ile İsrail arasında barış düşüncesini geliştirmek olduğunu belirterek “Bu örgütün ilk ve son hedefi, Suriye ve İsrail’i barışa, Ortadoğu barışına ve halkların birlikte yaşamasına sevk etmektir” dedi.

Dünyadaki tüm Suriyelilerin ve Yahudilerin barışa, hoşgörü kültürüne ve diyaloga inandığını ve şiddete ve terörizme karşı olduğunu belirten Fahd el-Masri, örgütün düşüncelerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın düşüncelerine de yakın olduğunu söyledi.

GÖZAT  NETANYAHU: Suriye Muhaliflerini Tedavi Etmede KARARLIYIZ

2015 yılına kadar Özgür Suriye Ordusu’nun sözcülüğünü yapan Fahad el-Masri, Suriye’de geçiş aşamasında sınırların kontrol altına alması, Suriye’ye istikrarın geri getirmesi ve terörizm ve aşırılıkla mücadele edilmesinde caydırıcı rol oynayacak olan Arap ve Türk askeri güçlerine yardım edecek bir askeri konsey istediklerini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu’nun resmi olarak uluslararası yardım gördüğü 2014 yılında da Suriye Ulusal Koalisyonu liderlerinden Kemal Lebvani, İsrail’in en önemli güvenlik konferansı olan Herzliya toplantısına katılmıştı.

GÖZAT  İsrailli Eski Bakan: SURİYE MUHALİFLERİ İle Koordinasyon İçindeyiz

Daha önce de Özgür Suriye Ordusu, İsraillilere ve Binyamin Netanyahu kabinesine bir mektup göndererek, dünya ülkelerini ve İsrail Rejimini Beşşar Esad’ı devirmek için yardım ve iş birliğine çağırmıştı.

Konuyla ilgili olarak, Haaretz Gazetesi Güvenlik Konuları Uzmanı Emir Oran, İsrail’in Suriyeli bazı muhaliflerle iyi ilişkilerinin olduğunu ve Beşşar Esad’ı devirmek için yardım isteyenlerin de bu gruplar olduğunu ortaya çıkarmıştı.