SURİYE, İSRAİL’den Golan’ı Geri Alabilir

Suriye’nin Kuneytra bölgesinde ordu ile silahlı muhalifler arasında varılan anlaşmayı değerlendiren Maksud açıklamasında, “Kuneytra bölgesinde varılan anlaşmaya katılmayan muhalifler ülkenin kuzeyine gönderildikten sonra ordu, İsrail ile sınırı 2011 öncesindeki hale getirecek. Bundan sonra Golan Tepeleri’nin iadesi konusu gündeme gelebilir. Şimdi Suriye’nin güneyinde üstünlük Tel-Aviv’in değil Şam’ın elinde” dedi.

Suriye’nin güneyinde tampon bölgenin oluşturulması planının bozulmasının ardından Siyonist İsrail’in Şam’a baskı fırsatını kaybettiğini söyleyen Maksud, “Şimdi Suriye’nin kendi amaçlarına varmak için uygun bir zaman başladı. Suriye tüm topraklarını geri almak istiyor ve bu toprakların ne zaman işgal edildiği önemli değil” ifadelerini kullandı.

İsrail’in IŞID gibi tekfirci gruplara gizli yollar ve koridorlardan Kuneytra’yı terk etmesine yardımcı olduğunu belirten eski asker, Suriye yönetiminin bunu bildiğini ve engel olmadığını kaydederek şunu dedi: “Ordu için şimdi önemli olan tüm bölgeyi kurtarmak ve kontrolünü kurmak. Bunu altyapı ve binalar için minimum zararla yapılıyorsa çok iyi.”