SURİYE’de FİLİSTİN Mülteci Kamplarında AĞIR HASAR!

Suriye’de yaşayan Filistinli mülteciler, savaştan önce adeta normal şehirlere dönüşmüş şehirlerde diğer vatandaşlar gibi haklara sahip bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlardı.

UNRWA bugün yayınladığı açıklamada, Yermük’te aralarında 16 okulun da olduğu 23 tesisinin hepsinin onarıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

UNRWA, kamptaki tesislerin genel olarak %75 oranında onarıma ihtiyaç duyduğunu, tamamıyla yıkılan üç sağlık binasının da yeniden inşa edilmeleri gerektiğini ifade etti.

Der’a’daki tesislerinin tamamen yıkıldığını, tesisler arasında sadece yardım dağıtım merkezinin ayakta kaldığını, geri kalan altı tesis ile üç okul ve sağlık merkezinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yıkıma rağmen mültecilerden bazılarının Der’a’ya döndüğünü belirten UNRWA, “2011 yılından önce Der’a’da 10 bin mülteci kalıyordu. Bunların çoğu kampı terk ederken, Suriye Ordusunun Temmuz 2018’de kampta kontrolü sağlamasıyla 400 aile geri döndü. Çatışmalardan önce Yermük Mülteci Kampında kalan mülteci sayısı ise 160 bin civarındaydı” dedi.