Suriye: Dünya’nın Sessizliği, İsrail’i Teşvik Ediyor

Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, işgalci Siyonist rejimin Filistin topraklarına yönelik tekrarlanan saldırıları karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasının, korsan rejimi uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmeye teşvik ettiğini söyledi.

Suriye resmi haber ajansı Sana’nın bildirdiğine göre Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Bessam Sabbağ, Pazartesi akşamı Güvenlik Konseyi toplantısında uluslararası toplumun sessizliğinin bölgenin güvenlik ve barışını ve uluslararası kuruluşların güvenilirliğini gerçek anlamda tehlikeye atacağını vurguladı. 

Sabbağ, Siyonist İsrail’in Suriye topraklarına yönelik devam eden saldırılarını ülke ve bölgenin güvenliği ve istikrarı için ciddi bir tehdit olarak niteleyerek, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi’ne bu saldırıları kınaması ve derhal müdahale etmesi çağrısında bulundu.

Sabbağ, Siyonist rejimin saldırılarının sadece Suriye’nin güvenlik ve istikrarını değil, bölgenin istikrarını da tehdit ettiğini, Suriye’nin Siyonist saldırılara karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.