Sudan Halkı: İsrail İle İlişkileri Kabul Etmeyeceğiz!

Sudan’daki “Ulusal İttifak Güçleri” birliği, Sudan halkının normalleşme anlaşmalarına bağlı kalmayacağını açıkladı. Birlik, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının imzalanması konusundaki gelişmelerin kamuoyunun tavrını, halkın duruşunu nazarı dikkate almadığını ve onu basite aldığını dile getirdi.

Birlik yaptığı açıklamada, Sudan halkının birtakım gizli anlaşmalar yoluyla planlı bir şekilde dışlandığına ve ikinci plana itildiğine dikkat çekildi. Bu halkın da normalleştirme yanlılarının kabul edeceği ittifaklara bağlı kalmayacağı dile getirildi.

Açıklamada, Geçiş Yönetimi’nin Anayasal Belge’yi ihlal ettiği dile getirilerek normalleşme yolunda ilerlendiğine, Filistin halkına destek verilmesi konusundaki ilkelerin ve Sudan’ın “Üç Hayır” prensibinin çiğnendiğine dikkat çekildi.

Birlik, Sudan halkının tarihi duruşlarına bağlı olduğunu, normalleştirmeye karşı mücadele ve Filistin halkının bütün meşru haklarına sahip olması için ona destek verme konusunda çok geniş alanda çalışma yürüteceğini dile getirdi.