Sudan Halkı, İsrail Heyetinin Ziyaretini Protesto Etti

İsrail heyetinin, Sudan ile İsrail işgal rejimi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinin kesinleştirilmesi amacıyla Hartum’a ziyarette bulunacağının açıklanması üzerine Sudan’ın başkenti Hartum’da bir gösteri düzenlendi. Göstericiler İsrail ve ABD bayraklarını yaktılar.

Sudan’ın haber kaynaklarından Er-Rakube News sitesinin bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberinde; “İsrail heyeti Sudan’la İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için Hartum’u ziyaret edecek.” ifadesine yer verilmişti.

Daha sonra Reuters Haber Ajansı da konu hakkında haber yayınlayarak ziyaretin amacının İsrail ile Sudan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi olduğuna dikkat çekildi.

Sudan’la İsrail işgal rejimi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde geçtiğimiz hafta içinde ilk kez Siyonist işgalcilere ait ticari bir uçak Sudan’ın hava sahasını kullanmıştı. Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinde yer alan haberde Sudan hava sahasını kullanan uçağın “İsrail’in” Ben Gurion havaalanından havalanarak Uganda’nın Entebbe havaalanına sefer düzenlediği ve İsrail’in El Al havayolu şirketine ait olduğu belirtilmişti.

23 Ekim 2020 tarihinde de ABD yetkilileri Sudan ile İsrail yöneticilerinin aralarında ilişkileri başlatmak üzere anlaştıklarını açıklamışlardı.