Sosyal Medyada Destek: Gazze Ablukası Kalksın!

Filistinli ve yabancı aktivistler sosyal medya üzerinden, işgal altındaki Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukaya son vermesi için İsrail’e baskı yapılması çağrısı yaptı.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı sanal alemde protesto eden aktivistler, korona salgınının baş göstermesiyle son birkaç ay içerisinde kullanıcı sayısını 10 milyondan 300 milyona çıkaran Zoom mobil uygulaması üzerinden organize oldular.

Protestoya katılan sosyal medya kullanıcıları, ellerinde Filistin bayrağı veya üzerinde Filistin davasını temsil eden sembollerin çizildiği gömlekler giyerek İsrail işgaline karşı Filistin halkının yanında olduklarını gösterdi.

Koronavirüs salgınının yayılmasıyla Gazze’deki sosyal ve ekonomik krizlerin ikiye katlandığına dikkat çeken protestocular, zulmün bitmesi için uluslararası kurumların, biran evvel harekete geçerek İsrail’e baskı yapmasını istedi.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19), İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkilemeyi sürdürüyor.

Salgın hastalık nedeniyle insani durumun daha da ağırlaştığı Gazze’de, ekonomik ve sağlık sorunlarının yol açtığı sıkıntılar, Filistinlilerin yaşam mücadelesini giderek güçleştiriyor. Ablukaya son verilmemesi durumunda Filistin topraklarına barışın gelmesi söz konusu değildir.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor. 13 yıldır abluka altındaki Gazze halkı ekonomi, sağlık ve eğitim gibi pek çok alandaki kısıtlı imkanlar nedeniyle zorluklar yaşıyor.