SOSYAL Güvenlik Yasası Ramallah’ta Protesto Edildi

Batı Yaka’nın birçok yerinde yüzlerce Filistinli sosyal güvenlik yasasını protesto için düzenlenen gösterilere katıldı.

Ramallah kent merkezindeki El-Menara Kavşağı’nda düzenlenen protesto yürüyüşüne katılanlar, yanlarında getirdikleri düdükleri öttürerek yasanın iptal edilmesini istedi.

Beytlahim ve Nablus kentlerinde düzenlenen gösterilere katılanlar da yasanın iptal edilmesi yönündeki talepleri kabul edilinceye kadar gösterilerin devam edeceğini bildirdi.

Sosyal güvenlik yasası karşıtı ortak hareket, Rami El-Hamdallah hükümetini ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nu halkın sesine kulak vermeye davet etti.

Ramallah’taki hükümetin zorla dayattığı ve geniş halk kitleleriyle hukukçular ve sivil toplum örgütleri tarafından eleştirilen sosyal güvenlik yasasını protesto için geçtiğimiz aylarda Batı Yaka’da çok sayıda gösteri düzenlendi.

El-Hak İnsan Hakları Müessesesi Yerel ve Bölgesel Destek Şubesi Müdürü Isam Abidin, sosyal güvenlik yasasıyla ilgili incelemesinde 112 hukuki mülahaza tespit ettiğini açıklamıştı.

Abidin, incelemesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu’nun hükümet tarafından atanmış kişiler yerine uzman yetkililerden oluşması gerektiğini ifade etti.