Siyonistlerin Sivil Soykırımı 103. Günde Devam Ediyor

Siyonist katillerin Filistin’in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, 103’üncü gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90’dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

İşgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

El-Cezire muhabirinin verdiği habere göre işgal güçlerinin Gazze’deki Ed-Derec Mahallesi’nde bir evi vurmasından sonra yıkılan binanın enkazının altından 25 şehit cenazesi ve onlarca yaralı çıkarıldı. 

İki hafta önce Han Yunus’un güneyindeki Maan mıntıkasına düzenlenen saldırıda yaralanan Zarife Yusuf Ebu Muammer isimli bir bayan almış olduğu yaraların tesiriyle Gazze Avrupa Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

Bugün sabah işgal güçleri Han Yunus’un doğusunda bazı evleri yıktılar.

İşgal uçakları ve tankları Gazze şehrinin batısında Ensar Sitesi’ne ve limana saldırılar düzenledi. 

İşgalcilerin tanklarından Batnu’s-Semin’in doğusundaki El-Menare Mahallesi’ne, Han Yunus’un orta ve doğu kesimlerine saldırılar düzenlendi. 

Han Yunus’taki Nasır Hastanesi civarında işgal güçleriyle Filistin direniş güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Gazze Şeridi’nin en güneyinde yer alan Refah’ın ortasında Asdud Caddesi’nde El-Hut ailesine ait bir evin vurulması sonucu ikisi çocuk 4 sivil şehit edildi. 

Han Yunus’un batısında Nasır Hastanesi’ne yakın mahallelere havadan helikopterlerle ve karadan toplarla saldırılar düzenlendi. 

İşgal güçlerinin gece yarısından sonra Avusturya Mahallesi yakınında ve Nasır Hastanesi’nin birkaç yüz metre ilerisinde bulunan mezarlıklar bölgesine baskın düzenledikleri, burada Ürdün Açık Hava Hastanesi karşısındaki bazı kabirleri eştikleri, bu arada bölgeye havadan saldırılar düzenlendiği, işgal güçleriyle direniş güçleri arasında da şiddetli çatışmalar meydana geldiği bildirildi. 

İşgalcilerin bölgeye saldırılarının şiddetlenmesi üzerine Nasır Hastanesi civarındaki sığınmacıların çoğu bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Avusturya Mahallesi’nde, sığınmacıların yaşadığı Tarık bin Ziyad Okulu’na işgal güçlerinin saldırı düzenlemesi sonucu 7 kişi şehit oldu. 

Gazze şehrine ve kuzeyine havadan yoğun saldırılar düzenlendi. Şehrin kuzey batısında işgal güçleriyle direnişçiler arasında çatışma meydana geldi. 

Bölgenin internet ve telekomünikasyon bağlantısının ise 6 günden beri kesik olduğu ifade edildi. Bunun işgal rejiminin bölgeye yönelik soykırım saldırılarını başlatmasından bu yana yedinci uzun süreli kesinti olduğuna dikkat çekildi.