Siyonistlerden Filistin Direnişi İtirafı: Tam Anlamıyla Hazırlar!

Hamas’ın askeri kanadı İzzedddin el-Kassam Tugayları, 2014 yılındaki son savaşın ardından gelecekte meydana gelecek savaş için hazırlıklarını sürdürüyor.

Hamas Cesur ve Zekice Gelişiyor

İsrail’in 10. Kanalının haberine göre “2014’ten sonra başlayan gözlemlerimiz, 846 gün sürdü. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, her zamankinden daha zekice ve cesurca çalışıyor. Bu, net bir şekilde görülebiliyor” dedi.

Gazze sınırında güvenlik tedbirlerinin had safhada olduğunu belirten 10. Kanal, “Kassam’a ait askeri eğitim karargahları ve sınırı gözleme kuleleri geliştiriliyor, silahlanma artıyor. Sınır bölgesine çok yakın noktalara gözleme kuleleri inşa edildi. Kassam Tugayları savaşçıları, çalışma ve performansta kendilerini geliştirdi. Kararlı ve zekice hareket ediyorlar” dedi.

Lübnan Direnişinden Tecrübe Almış 30000 Savaşçı

El-Kassam Tugayları’nın Rafah, Han Yunus, Doğu Gazze, Gazze, Kuzey, Tüneller ve birincil görevi İsrail askerlerini esir almak olan Deniz Tugayı’nı kurduğunu belirten Kanal 10 “Hamas, yaklaşık 30 bin savaşçısı olan geçmişte benzeri görülmemiş bir askeri güç kurdu. Toplam 6 tugaydan oluşuyor. En önemlisi ve en tecrübelisi Rafah Tugayı’dır” dedi.

Sınır bölgesinde her 200 metrede bir nöbetçi savaşçının olduğunu ifade eden 10. kanal, “Hamas, Hizbullah’ın güney Lübnan’da İsrail’e karşı girdiği savaşlardan elde edilen tecrübeden istifade etti” dedi.

Hamas Yeni Bir Savaşa Her Zamankinden Daha Fazla Hazır

Kanalın haberini yorumlayan İsrail istihbarat kaynakları, “Hamas, yeni bir savaşa her zamankinden daha fazla hazır. Hamas, terör örgütü olarak değil kelimenin tam anlamıyla düzenli bir ordu gibi kendisini hazırlıyor” dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli güvenlik yetkilisi, İsrail’in Hamas ve Kassam’a karşı yaklaşımının haberde geçen vakıaya uygun olması gerektiğini söyledi.

Hamas, İsrail’in Teklifini Reddetti

Öte yandan, el-Kassam Tugayları’nın elindeki esir askerlerin takası için İsrail’in sunduğu yeni öneriye, Hamas’ın red yanıtı verdiği öğrenildi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’den gelen yeni öneri, anlaşma için daha önce sunulan şartları karşılamamasından ötürü reddedildiği belirtildi.