Siyonistler Mescidi Aksa’da Ayin Yapmak İstiyor

Siyonist işgal rejimindeki basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, Mescidi Aksa’ya yönelik baskın ve Yahudileştirme projelerini hızlandıran işgal hükümeti ve bu yönde faaliyet gösteren heykel örgütleri, bu yılki Hamursuz Bayramı kutlamalarını Mescidi Aksa’ya bitişik Emevi Saraylarında yapmaya karar verdi.

GÖZAT  Siyonist Mahkemeden Yahudilere Mescidi Aksa'da AYİN İZNİ

Haaretz gazetesi verdiği haberde, aşırı sağcı Yahudi cemaatlerinin işgal hükümetiyle işgal polisinden 10 Nisan’a tekabül eden Hamursuz (Pesah) Bayramında Mescidi Aksa avlusunda kurban kesmelerine izin verilmesini talep ettiklerini yazdı.

GÖZAT  Siyonist Rejim İsrail, Mescidi Aksa'da Namaza Engel Oldu

Gazete verdiği haberde, söz konusu örgütlerin cevap vermesi için polise Perşembe gününe kadar mühlet verdiklerini, polisin bunu reddetmemesi durumunda konuyu Yüksek Mahkemeye götürme tehdidinde bulunduklarını ifade etti.

Gazete devamla, örgüt liderlerinin taraftarlarından bayram süresince Mescidi Aksa’ya baskın yapmalarını, avlusunda kurban kesmelerini, Yahudi kıyafetleriyle Mescidi Aksa’da telmudi ayinler yapmalarını talep ettiklerini kaydetti.

GÖZAT  MESCİDİ AKSA Yerin Altında ve Üstünde İşgal Ediliyor

İşgal polisinin Siyonist yerleşimcilere Emevi Saraylarında sembolik olarak kurban kesilmesine izin verdiğini belirten kaynaklar, kurbanı getirip kesmeden ve kurban yağını yakmadan ayin yapmalarını şifahen onayladığını, heykel örgütlerinin ise bu konudaki nihai kararı beklediklerini ifade etti.

Son günlerde Mescidi Aksa’ya yönelik baskılarını artıran işgal güçleri, cemaati engellemekte, bekçilerine saldırıp onları tutuklamaktadır.