Siyonistlerden Gazzeli HASTAYA Sınır Kapısında GÖZALTI

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyetine bağlı Araştırma ve Kayıt Birimi Başkanı Abdunnasır Feravine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin dün akşam tedavi amacıyla Erez kapısında çıkış yapmak için başvuruda bulunan Gazzeli hasta Nuaym Muhammed Ketket’i görüşmek için çağırdıktan sonra tutukladığını söyledi.

Feravine bunun, Erez kapısında meydana gelen ikinci olay olduğunu hatırlatarak, bir hafta önce de Filistin telefon şirketinde çalışan bir görevlinin Ramallah’taki şirket toplantısına katılmak için Gazze’den çıkarken tutuklandığını ifade etti.

Feravine, Siyonist işgal güçlerinin Erez kapısında yaptığı uygulamaların yolcuların yaşadığı sıkıntıları artırdığını, kapıda saatlerce beklettiğini, başta hasta ve yakınları olmak üzere birçok kişinin talebini de reddettiğini kaydetti.

Siyonist işgal güçleri yılbaşından şimdiye kadar Gazze sınırında 32 kişiyi tutukladığı belirtiliyor.

Siyonist işgal güçleri Gazze halkından sadece yüzde dördünün Erez kapısından o da işgal istihbaratının onayını alma şartıyla çıkış yapmalarına izin veriyor. Bunların çoğunluğunu ise hasta, öğrenci, yabancı şirketlerde ve ülkelerde çalışan işçilerle iş adamları oluşturuyor.

Filistin insan hakları kuruluşları işgal rejimini Beyt Hanun sınır kapısını tuzağa dönüştürmekle suçluyor. Burada gözaltına aldığı Filistinlileri, özellikle hasta, öğrenci ve iş adamlarını Askalan Cezaevinde sorguluyor ve kendileri için casusluk yapmaya zorluyor.