Siyonistler Gazze’de 11 Askerin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Siyonist işgal rejimi Gazze’de 9 askerlerinin daha öldürüldüğünü resmen açıkladı. Dün akşam ise 2 askerlerinin öldürüldüğünü itiraf etmişti. Böylece işgal ordusunun resmi açıklamalarında öldürüldüğü kabul edilen asker sayısı 11’e çıktı. Ancak Filistin direnişi adına yapılan açıklamalarda işgal güçlerinin birçok askeri aracının imha edildiği ve onlarca askerlerinin katledildiği dolayısıyla gerçek sayının işgal ordusunun resmi açıklamalarında verilen sayıların hayli üstünde olduğu dile getirildi. 

İşgal ordusunun bugün yaptığı açıklamada 9 askerlerinin Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde arabalarının tanksavar füzesiyle vurulması sonucu öldürüldüğü belirtildi. 

İşgal ordusu 19 askerlerinin de yaralandığını ve bunlardan 4’ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi. 

İşgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant Gazze’de askerlerine vurulan darbeyi çok ağır ve acı verici olarak niteledi. 

Direniş güçleri tarafından yapılan açıklamada işgalcilerden öldürülenlerin ve yaralananların sayısının resmi açıklamalarda verilen sayının çok çok üstünde olduğuna dikkat çekilirken direniş güçlerinin Gazze bölgesinde işgalcilerin 23 askeri araçlarını tamamen imha ettikleri belirtildi. Askerlerden birçok kişinin sıfır noktasından vurulduğuna, dolayısıyla resmi açıklamalarda verilen sayıların gerçeği yansıtmasının mümkün olamayacağına dikkat çekildi. Direniş güçleri bunun henüz sadece başlangıç olduğunu, işgalci askerleri daha çok zor anların beklediğini hatırlattı.