Siyonistler Batı Şeria’da 6 Filistinliyi Şehit Etti

İşgal ordusunun Nablus kentinin doğusundaki Balata Kampı’na düzenlediği hava saldırısında 5 kişi şehit oldu.

İşgal güçlerinin Tubas’ta da Filistinli bir genci şehit etmesi ve iki kişiyi de yaralaması üzerine Batı Şeria’da 24 saat içinde şehit olan Filistinli sayısı 13’e yükseldi.

Yerel kaynaklar, işgal ordusuna ait bir SİHA’nın Balata Kampı merkezindeki Es-Sûk Caddesi’nde bulunan Fetih Hareketi bürosunu vurduğunu ve büyük hasara yol açtığını söyledi.

Filistin Kızılay Derneği, Balata Kampı’nda bir binaya düzenlenen saldırının ardından ilk yardım ekiplerinin ağır yaralı 7 kişiye müdahalede bulunduğunu, yaralıların Rafidya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıklarını, daha sonra doktorların yaralılardan 5’inin şehit olduğunu duyurduklarını açıkladı.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Tubas kentine düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç şehit oldu ve iki genç de yaralandı.

Kızılay kaynakları, Tubas’taki çatışmalar sırasında üç gencin işgal askerlerinin açtığı ateşle yaralandığını, birinin durumunun ağır olduğunu, 18 yaşındaki ağır yaralı genç Ömer Eş-Şahruri’nin hastaneye kaldırılırken şehit olduğunu bildirdi.

İşgal güçleri dün de Batı Şeria’nın Cenin ve El-Halil vilayetlerinde 7 kişiyi şehit etmiş ve onlarca kişiyi gözaltına almıştı.