Siyonistler Ateşkese Saatler Kala Hastaneye Saldırdı

Siyonist işgal güçleri bugün sabah ateşkesin başlamasından birkaç saat önce Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde yer alan Endonezya Hastanesi’ne baskın düzenleyerek 3 kişinin ağır yaralanmasına neden oldular. 

Gazze bölgesindeki Sağlık Genel Müdürü Munir El-Berş; “İşgal güçleri Endonezya Hastanesi’ne tanklarla ve yoğun bir şekilde ateş ederek, duman ve gaz bombaları atarak baskın düzenlediler.” şeklinde açıklamada bulundu. 

El-Berş açıklamasında işgal güçlerinin Endonezya Hastanesi’nde başvurdukları uygulamaların tam anlamıyla bir savaş suçu olduğunu, 3 hastane görevlisini tutuklamak ve hastalar ve yaralılar arasında paniğe sebep olmak suretiyle Şifa Hastanesi’nde işledikleri düzeyde çirkin suç işlediklerini vurguladı. 

El-Berş işgal güçlerinin ateşkes öncesinde bastıkları Endonezya Hastanesi’nde 200 hasta ve 25 sağlık görevlisinin bulunduğunu belirtti. 

Beyti Lahiya’da yer alan Endonezya Hastanesi’ni işgal güçleri günlerden beri muhasara altında tutuyorlardı. Hastaneye bundan önce gerçekleştirdikleri saldırılarda hastalardan ve refakatçilerinden 12 kişi şehit olmuştu. Son baskınlarında buna ilaveten bazı sağlık görevlilerinin de yaralandığı ifade edildi. 

İşgal güçleri ateşkesin uygulamaya geçirilmesi öncesindeki saatleri adeta kendi açılarından fırsat saatleri olarak değerlendirmeye ve bu saatlerde sivil, savunmasız insanlara azami düzeyde zarar vermek için baskınlar ve saldırılar düzenlemeye çalıştılar.