SİYONİST Analistler: 2019’da Ortadoğu’da SAVAŞ Var!

Siyonist İsrail için iki cephe yani Lübnan ve Suriye kabus senaryosu gibi. Zira bu durumda Tel-Aviv iki cephede birden savaşmak zorunda kalacak, hem de düşman birleşerek tek bir cepheden İsrail’e karşı savaşı yönetmeye hazırken.

Siyonist bir araştırmacının değerlendirmelerine dayandırılan haberinde 2019’da Ortadoğu’da büyük bir savaşın yaşanacağına ve bu savaşın taraflarından birinin kesinlikle de İsrail’in olacağına değindi. 

Siyonist ordunun üst düzey subaylarından Nadav Ben Hour’un, Washington Araştırmalar Merkezi Güvenlik ve Askerî Araştırma Müdürü Michael Eisenstadt ile birlikte kaleme aldığı araştırmaya göre; İsrail’in kuzeyindeki gerilim, İsrail ile Hizbullah arasında ya da daha kapsamlı olarak birkaç ülkenin de karışabileceği geniş çaplı bir savaş endişesini arttırmaktadır.

Bu iki uzmana göre, İran’a Suriye topraklarında özel bir konum bahşeden Suriye’deki iç savaş, olanaklarla ve İsrail’in tepkileriyle birlikte  bölgede geniş çaplı bir savaşa zemin hazırlayabilir.

Ayrıca adı geçen uzmanlar, 2019’da gerçekleşebilecek İsrail ile Hizbullah arasındaki muhtemel savaşla ilgili bir diğer senaryonun da şu olduğuna inanıyorlar; Suriye’deki Şii milisler ya da direniş ekseni de, Suriye cephesi sakinken bu olay karşısında  kayıtsız kalmayacak ve Lübnan cephesi yoluyla İsrail ordusunun karşısına çıkacak.

Bir diğer senaryo ise, 2019’da Siyonist ordunun Suriye topraklarında İran ve Suriye ordusunun desteklediği Şii milislerle yani Hizbullah ile savaşı. Bu durumda savaş tüm Suriye-İsrail sınırı boyunca devam ederken Lübnan cephesi sakin olacaktır.

Suriye kara kuvvetlerinin de savaşa dahil olması durumunda, Suriye ordusunu destekleme amaçlı Rusya’nın da savaşa katılması ihtimali söz konusu olacaktır.

Üçüncü senaryo ise, Lübnan ve Suriye cephelerinde eş zamanlı savaş. Bu durumda, düşman tek cephede birleşerek İsrail’e karşı savaşı yönetebilirken, Tel-Aviv iki cephede birden savaşmak zorunda kalacaktır.

Bu uzmanlara göre; İran’ın askerî başarıları ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin İran’la savaşmaya olan yönelimleri, İsrailli uzmanlara göre, 2019 yılı savaşının, İsrail’in önceki savaşlarından çok daha farklı olacağı ihtimalini arttırmaktadır. Zira bu savaşta, karşılıklı yoğun siber ve elektronik saldırılara da şahit olacağız.

Siyonist rejim iç cephe komutanı, 2018’in sonlarında Siyonist basının da kendisinden aktardığı şu cümlelerle konuya vurgu yaptı: 2019 yılı savaşı İsrail için zorluklarla dolu.

Tamir Yadi, Siyonist gazetelere şöyle konuştu: 2019, İsrail için tehditlerle örülü bir yıl olacak. Gelecek savaşta İsrail’in iç cephesini tehdit edecek tehlikeler ise oldukça büyük.

İsrael Hayom gazetesi ise, oldukça zor geçecek Hizbullah ile muhtemel savaşla ilgili olarak yılın son günlerinde şu haberi yayınlamıştı: İsrail’in iç cephesinde Hizbullah ile yapılacak bir sonraki savaş oldukça fazla kayıplara yol açacak.

Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yakın olarak bilinen mezkur gazete geçtiğimiz ekim ayında Hizbullah’ın, Suriye’nin El Gasir kentinde yaptığı askeri geçit töreninin haberini yayınlayarak, iki yıldır ilk kez Hizbullah’ın güç gösterisi yaptığını, orduya ait ağır silahlar, komando kuvvetleri, tank ve motor birliklerine de şahit olunduğunu yazdı.

Analistler, bu defa Hizbullah’ın kendisini bu savaşa füzesavar sistemli T 72 Rus tankları, ayrıca T 55 ve T 62 tankları ve üzerinde füze bulunan zırhlı araçlarla hazırlandığını ifade ettiler. Hizbullah karadan havaya atılan SA füzelerine ve hava savunma sistemine sahip olduğunu gizlemekten de kaçınmadı.

İsrael Hayom’a göre de Hizbullah’ın sahip olduğu en büyük gücü, sayısı yaklaşık 130 bine ulaşan füzeleri.