SİYONİSTLER 2 Balıkçıyı Yaraladı

Filistin Safa Haber Ajansı’na konuşan Eş-Şerafi, gözaltına alınan balıkçıların Hasan Ali Mikdad ve Ahmed Ali Mikdad olduklarını, işgal donanmasının her iki kardeşi götürdüğü yerin henüz öğrenilemediğini, işgal güçlerinin balıkçı kardeşlerin teknelerine de el koyduğunu ifade etti.

Balıkçılara Yönelik İhlalleri Belgeleme Komitesi Koordinatörü Zekeriyya Bekir ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin balıkçı Hasan Ali Mikdad’ın teknesine Es-Sudaniyye bölgesinin dört mil açığında el koyduğunu ve Filistinli balıkçıyla kardeşi Ahmed Ali’yi gözaltına aldığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Bekir, işgal güçlerinin Filistinli balıkçıları gözaltına almadan önce teknelerine yoğun bir şekilde ateş açtığını bildirdi.

İşgal güçleri, Filistinli gruplarla işgal hükümeti arasında 26 Ağustos 2014’te Mısır’ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını sürekli ihlal ederek Gazzeli balıkçıları hedef alıyor.

İşgal güçlerinin geçen yıl Filistinli 125 balıkçıyı gözaltına aldığı, iki balıkçıyı şehit ettiği ve birinin cesedinin hâlâ bulunamadığı, onlarca balıkçıyı da yaraladığı belirtildi.