SİYONİST Zindanda, Baskın ve GERGİNLİK!

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal güçlerinin esirlerin temsilcisi Rebi’ Ebu’l-Leyl’i koğuşundan alarak Nefha Cezaevi’ne nakletmek üzere götürmesi üzerine Mecdu Cezaevi’nde gerginlik yaşandığını bildirdi.

Heyet, yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin sabah 05:00 civarında Mecdu Cezaevi’nin 5 nolu bölümüne baskın düzenlediğini ve esir Ebu’l-Leyl’i zorla koğuşundan çıkardığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Filistinli esirin elbiselerini değiştirmesine ve eşyalarını yanına almasına dahi fırsat vermediği, daha sonra diğer bölümlere de baskın düzenlediği kaydedildi.

İşgal güçlerinin baskını üzerine Filistinli esirlerin yemekleri geri çevirdiği ve esir Ebu’l-Leyl’in koğuşuna geri dönmemesi halinde protesto eylemlerini tırmandıracaklarını söyledikleri belirtildi.

Bu arada, cezaevi idaresinin Filistinli esirlere, baskının sadece esir Ebu’l-Leyl’in başka cezaevine nakli için yapıldığını söylediği öğrenildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimi cezaevlerinde esirleri hedef alan ihlaller konusunda uyarıda bulunarak, uluslararası toplumdan işgalcilerin esirlere yönelik kinine son verecek cesareti göstermesini istedi.

Bildiride, işgal rejiminde yapılacak seçimler öncesi Filistinli esirlere baskıların da arttığına dikkat çekildi.