Siyonist Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

Yahudi yerleşimciler Nablus’un güneyindeki Es-Saviye beldesinde Bilal Muhammed Salih adlı Filistinliyi üzerine ateş açarak şehit etti. 
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 40 yaşındaki Bilal Muhammed Salih’in Es-Saviye beldesinde bir yerleşimcinin açtığı ateşle göğsünden ağır bir şekilde yaralandığını ve yarasının etkisiyle şehit olduğunu duyurdu.
 

Salih’in şehadetiyle birlikte 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 111’e ve yaralı sayısı da 1950’ye yükseldi.
 

Yahudi yerleşimciler bugün ayrıca Nablus’un güneyindeki Kasra beldesinde Filistinli çiftçilere saldırdı ve zeytin ağaçlarını söktü.
 

Yahudi yerleşimi karşıtı aktivist Fuad Hasan, Esh Kodesh Yahudi Yerleşkesi sakini bir grup yerleşimcinin beldenin güney kesiminde zeytin hasadı yapan çiftçilere saldırdığını, işgal ordusu himayesinde hareket eden yerleşimcilerin bir Filistinliyi taşlarla ve sopalarla darp ettiklerini, yaralı Filistinlinin beldedeki sağlık merkezine nakledildiğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin gelişmiş 10 zeytin ağacını söktüklerini bildiren Hasan, belde sakinlerinin yerleşimcilere karşı koyması üzerine çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını ifade etti.