Siyonist Yahudilerin Mescidi Aksa Baskınları Artıyor

Geçtiğimiz hafta 170’ten fazla fanatik Yahudi yerleşimci ve bir o kadar işgal askeri Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Korona bahanesiyle Kudüs dahil işgal altında olan tüm bölgelerdeki geniş çaplı kısıtlamalara ve şiddetli yağışlara rağmen geçtiğimiz hafta 170 yerleşimci yoğun güvenlik önlemleri altında Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, çok sayıda işgalcinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip avluda dolaştığını aktardı.

Yahudi yerleşimciler İsrail polisi koruması eşliğinde, hemen hemen her gün Doğu Kudüs’ün işgalinden sonra anahtarları işgalciler tarafından ele geçirilen el-Meğaribe Kapısı’ndan Mescidi Aksa’ya girip kışkırtıcı ayinler gerçekleştiriyor.

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin, korona salgınını istismar ederek özellikle Cuma günleri Eski Şehir’deki Kudüslülere yönelik siyasi planları ve kısıtlamaları uyguladığını yerleşimcilerin ise bunların tümünden muaf tutulduğunu söyledi.

Bu arada Şeyh Sabri, Aksa’nın meydanları geniş olduğundan ve binlerce kişiyi barındırabildiğinden, Kudüslüleri maske takmaya, seccade getirmeye ve sosyal mesafe gibi sağlık talimatlarına olabildiğince dikkat etmeye davet etti.