Siyonist Şirketten Batı Şeria’ya Elektrik Tehdidi

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalında yayınlanan habere göre Ron-Tal, bir milyar şikeli (270 milyon dolar) aşan borcun ödenmesi için Filistin Yönetimi’yle görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi’nin son olarak 600 milyon şikel (160 milyon dolar) ödediğini belirten Ron-Tal, buna rağmen geri kalan borcun çok büyük olduğunu ve her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi.

“Borçların ödenmesi konusunda yaptığımız görüşmelerde epey ilerleme sağladık fakat şu ana kadar henüz yeni bir ödeme yapılmadı” diyen Ron-Tal, görüşmelerden sonuç alınamazsa şirketin Batı Yaka’nın bazı bölgelerinin elektriğini kesmeye başlayacağını açıkladı.

İsrail Elektrik Şirketi ile Filistin Yönetimi’nin ödenmeyen faturalar nedeniyle biriken borçların ödenmesi konusunda geçen yıl Eylül ayında anlaşma sağladığı ifade edildi.

Anlaşmaya göre daha önce İsrail Elektrik Şirketi’nin belediyelerden aldığı fatura bedellerini Filistin Yönetimi’nin tüketicilerden toplayarak şirkete ödeyeceği bildirildi.

Batı Yaka’nın 1967’den bu yana elektriği tamamen işgal rejiminden aldığı ve işgal rejiminin son aylarda bazı bölgelere verdiği elektrik miktarını düşürdüğü kaydedildi.