SİYONİST Savcıdan Netanyahu’ya YOLSUZLUK…

Siyonistlere ait Kanal 12’nin yayınladığı habere göre İsrail Başsavcısı Avihai Mandelblit, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun suçlandığı Dosya 4000’le ilgili sorgulamalarını 18 Ocak Cuma akşamı tamamladı.

Adı geçen kanalın üst düzey bir yargı yetkilisine dayandırarak verdiği habere göre Mandelblit, Netanyahu’ya rüşvet almak dâhil bir yığın ithamda bulunmayı kararlaştırdı. Buna göre önümüzdeki Şubat ayının ortalarında Netanyahu’nun, Dosya 4000 dâhilinde rüşvet alma suçlamasıyla itham edildiği bilgisinin kendisine iletilmesi ve ifadesinin alınması için çağrılacağı dile getirildi.

Mandelblit, Netanyahu’nun dava dosyasıyla yapılan suçlamalarla ilgili kararın önümüzdeki 19 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimlerden sonraya ertelenmesini isteyen avukat ekibiyle geçtiğimiz Perşembe günü görüşme yapmış ve böyle bir şeyin olamayacağını bildirmişti.

Mandelblit geçen hafta da İsrail polisine davayla ilgili sorgulamalar için yeni birtakım soruşturmalar başlatılması doğrultusunda talimatlar vermişti. Bu çerçevede yeni bazı kişilerin şahitliklerine başvurulmuştu. Netanyahu’nun bazı kirli işlerinin örtülmesi için işbirliği yaptığı Walla haber sitesinin yetkililerinin de ifadelerine başvuruldu.

Netanyahu hem iş adamlarından pahalı hediyeler almakla hem de Walla sitesi başta olmak üzere bazı haber sitelerine kendi lehine yayın yapmaları karşılığında büyük miktarlarda maddi menfaatler sağlamakla suçlanıyor.