SİYONİST Rejimin Batı Şeria Hayali: Kalıcı İŞGAL

İşgal rejiminde yapılacak genel seçimler öncesi işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu, seçmenlerin gönlünü kazanma beklentisiyle Gazze Şeridi ve Batı Yaka’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazze Şeridi’nde söz sahibi kendisiymiş gibi Abbas’ın Gazze’yi yeniden kontrolü altına almasına yardım etmeyi reddeden Netanyahu, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkeleriyle ilgili de açıklama yaptı.

Batı Yaka’daki hiçbir Yahudi yerleşkesini boşaltmayacaklarını açıkça ifade eden Netanyahu, ABD ile yapacakları koordinasyon sonunda Batı Yaka’daki yerleşkeleri işgal rejimine ilhak edeceklerini bildirdi.

Batı Yaka ve Kudüs’te 427 Yahudi yerleşkesi bulunuyor ve söz konusu yerleşkeler Batı Yaka arazilerinin yüzde 46’sını işgal ediyor.

Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerinde yaşayan yaklaşık 700 bin yerleşimci, Filistinlilerin köylerine ve arazilerine neredeyse her gün saldırılar düzenliyor.

Netanyahu’nun açıklamaları, güvenlik koordinasyonuyla direnişi zayıflatan Filistin Yönetimi’nin Batı Yaka’yı ne hale getirdiğini de gözler önüne serdi.

Fetih Hareketi liderlerinin Gazze Şeridi’nin geleceğiyle ilgili velvele koparırken, Netanyahu’nun Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerini ilhak konusundaki açıklamaları karşısında sessiz kalmaları dikkat çekti.

İsrail konusunda uzman araştırmacı Süfyan Ebu Zayide, yaraya parmak basarak, “Sadece Gazze Şeridi’nin tehlikede olduğu inancı acınacak derecede şaşkınlık verici” dedi.

Fetih Hareketi’nden kovulan Ebu Zayide, işgalcilerin ideolojik ve stratejik ilgilerinin Batı Yaka’ya olduğunu belirterek, Gazze’de bağımsız bir devlet kurulacağı ve Sina’nın da söz konusu devlete verileceği iddiasının dikkatleri işgalcilerin Batı Yaka’ya yönelik planlarından başka yöne çekmeyi hedeflediğini kaydetti.