Siyonist Rejim Yönetimi, Erken Seçime Gidiyor

Mavi-Beyaz İttifakı lideri ve İsrail Savunma Bakanı olan Benny Gantz, 21 Mart 2021’de erken seçimlere gitmeyi önerdi.

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, Siyonist Bakan Gantz, İsrail’deki son gelişmelerle alakalı bir açıklama yaparak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yüklendi.

İsrail’deki mevcut durumun çekilmez bir hal aldığını belirten Gantz, “Netanyahu’ya, dünyada mümkün olabilecek her türlü fırsatı tanıdım ve istediği kadar zaman da verdim ama bir sonuç alamadık.” ifadelerini kullandı.

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan bilgilerde Gantz’ın, “Kısacası seçimlere gidiyoruz. Seçimlerden, anket sonuçlarında gördüğümüzden çok daha güçlü çıkacağız.” dediği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında İsrail Başbakanı Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz, koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşmıştı. Ancak uzun bir zaman geçmesine rağmen iki lider arasındaki gerginlik sürekli artarken, görüş farklılıkları da ön plana çıkıyor.

Diğer taraftan daha önce yaptığı bir açıklamada Gantz, Netanyahu’nun ABD’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) F-35 satışı için yürütülen müzakereleri kendisinden ve savunma kurumlarından gizlediğini söylemişti.