SİYONİST Rejimin ÇOCUK Zulmü Sürüyor

İşgalci İsrail’in hedefinde yine çocuklar bulunuyor. Filistin’de keyfi uygulamalarla Müslümanlara zulüm eden İsrail’in, ekim ayında yüzlerce çocuğu ‘yok yere’ tutukladığı ortaya çıktı. Filistinli Mahkûmları Destekleme Merkezi tarafından hazırlanan çarpıcı raporda, İsrail’in Ekim ayında 1150 çocuğu tutuklayıp aç, susuz bırakılarak itirafçı olmaya zorladığı yer aldı.

Öte yandan raporda, 483 çocuğun keyfi olarak tutuklandığı kaydedildi. Filistinli Mahkûmları Destekleme Merkezi tarafından hazırlanan ‘Mahkûm Çocuklar’ adlı rapor, İsrail’in uluslararası insani hukuk kurallarını tanımadığına dikkat çekti. Rapor, tutuklanan çocukların istatistikleri, kadın tutuklama oranları, zindanlarda işkence görüp çıkan çocuklar ile ilgili bilgiler paylaşıyor.

1.150 ÇOCUK YOK YERE GÖZALTINA ALINDI

İsrail işgali altında yaşayan yüzlerce Filistinli çocuğun her gün keyfi uygulamalarla gözaltına alındığı belirtilen raporda, çocukların zorla itirafçı olması için aç ve susuz bırakıldığı ifade edildi. Raporda yer alan şu ifadeler zulmü gözler önüne serdi:

“Ekim ayında 1.150 çocuk işgalci İsrail tarafından gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Bu çocuklara işkence ve her türlü baskı uygulandı. Hatta çocuklar belli bir süre aç ve susuz bırakılarak, itirafçı olmaları istendi. İsrail işgal güçleri, 125 çocuk ve sekiz kadın olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarından 483 Filistinliyi tutukladı.”

ÇOCUKLARA EV HAPSİ VERİLİYOR

Kudüs ’teki, İsrail işgal mahkemelerinin çocuklara ev hapsi cezasının verildiği ifade edilen raporda, birçok çocuğun psikolojik olarak zor durumda olduğu da kaydedildi. Raporda, “Bu çocukları eğitim hakkından mahrum ederek Kudüs’teki çocuklara ev hapsi cezası vermeye devam ediyor. Ev hapsi cezasına çarptırılan bir çocuğun, vasiyle onaylanan tıbbi ziyaretler dışında ve yetkilileri bilgilendirmesinin ardından evden ayrılması yasaktır. Bu, ebeveynleri çocuklarının hapsi haline gelmeye zorlar ve onlara derin acılar verir. Çocuklar ise psikolojik ve ahlaki desteğe ihtiyaç duruma düşüyor” denildi.

SOSYAL MEDYA GEREKÇE GÖSTERİLİYOR

Sosyal medyada tahrik iddiasıyla tutuklamaların olduğu vurgulanan raporda, cezaevlerinde çok sayıda çocuk ve gencin bu neden gösterilerek tutuklandığı belirtildi. Raporda, 2017 yılının başından bu yana, 220 çocuğun Facebook ve sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımlardan dolayı tutuklandığı yer aldı.

ULUSLARARASI TOPLUM SESSİZ

Raporun sonuç kısmında, İsrail’in yasal ilkeler çerçevesine uymadığına dikkat çekilirken, çocuk tutuklamalarında gizli deliller gösterilerek açıklamadığı ifade edildi. Raporda, Siyonist devletin uluslararası hukuk kurallarına ve anlaşmalara riayet etmediği de şu sözlerle belirtildi:

“İşgalci güçler, uluslararası insani yardım ve insan hakları hukukunu ciddi ve sistematik olarak ihlal etmeye devam ediyor. Bu İsrail ihlalleri, İsrail cezaevindeki Filistinli tutuklular için ciddi acılar çekmiştir. Uluslararası toplumun sessizliği, işgalci gücü Filistinli tutuklulara yönelik ihlallerini artırmaya teşvik etti. Cenevre sözleşmelerine taraf olan yüksek sözleşmeli taraflar görevlerini yerine getirmediler ve işgal makamlarını ihlallerini tazelenmeleri yönünde teşvik ettiler.”