Siyonist Özel ASKERİ Tim AFRİKA’da Ne Yapıyor?

Dün sabah işgal rejiminde yayın yayan Walla sitesi muhabiri “Kamerun Diktatörünü Koruyan İsrail Birliği” başlığıyla bir dosya yayınladı.

İsrailli gazeteci yazısında Kamerun başkanının ülkede İngilizce konuşulan bölgelerde büyük bir isyanla karşı karşıya kaldığını, buradaki halkı bastırmak için ise İsrail ordusunda görev yapan bir subayın hazırladığı bir birimin İsrail silahlarıyla donatılarak gönderildiğini yazdı.

İsrailli gazeteci yazını şöyle sürdürüyor: “Hızlı müdahalesiyle bilinen bu birim doğrudan 1982 yılında yönetime gelen devlet başkanı Paul Biya’ya bağlı. Bu birim aslında 2001 yılında sözde suç örgütleriyle mücadele için kurulmuştu. Ancak şimdi halkı bastırmakta kullanılıyor. Halkın içine korku salan bu birlik halk arasında İsrail birliği olarak biliniyor. Halk onları, savaşçılarının aldıkları görüntüleri basın yayın organlarında yayınladıkları için veya İsrail’in yeşil beyaz üniformalarını giydikleri ve İsrail yapımı silahlar taşıdıkları için tanımıyor. Aynı şekilde bu birliği İsrailli subaya bağlı olduğu için tanıyor. Bu subay işgal rejiminin Kamerun’daki askeri ataşeliğine bağlı olarak çalışıyordu. Görevine son verildikten sonra başkanın danışmanı oldu. Hayatını kaybedinceye kadar birimini öldürme konusunda eğitiyordu. Kendisi 2010 yılında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti.”

Habere göre hızlı birlik hâlâ görevde ancak kimliği bilinmeyen bir başka Siyonist subayın komutasında görev yapmakta.

Walla sitesine göre, İsrail’in silah sevk ettiği, halka karşı yönetimin yanında yer aldığı, halkı sindirdiği ülkelerin ilki Kamerun değil. Daha önce Güney Sudan’da, Uganda ve Ruanda gibi ülkelerin yanında Myanmar’da katliamlara verdiği destek ve silahlarla yer almıştı.