Siyonist Netanyahu: Arabistan İle İşbirliği İçindeyiz

Siyonist Netanyahu, Amerikan CNN kanalına verdiği demeçte, bu konuda açık bir şekilde itirafta bulunurken, İran aleyhinde Arabistan’la bir koalisyon girişimine gerek olmadığını çünkü bunun zaten açık bir şekilde var olduğunu söyledi.

Siyonist Netanyahu, Ürdün ve Mısır ile ilişkilerin geliştiğini de belirtirken, bugün İsrail’in Arap dünyasında durumunun değiştiğini ve bazı Arap ülkelerinin İsrail ile müttefik olduklarını söyledi.

Bu arada Arap ülkelerinde sosyal paylaşım sitelerinde, Netenyanu’nun açıklamasına tepkiler gelirken Arabistan’dan, açık bir şekilde buna açıklık getirmesi ve konumunu ortaya koyması istenmiştir.

Siyonist Netanyahu İsviçre’deki Davos Toplantısında, CNN muhabiri Fareed Zakaria ile yaptığı farklı bir video röportaj ile, yine Arap Yönetimleri ile karşıt taraflarda olmadıklarını; ortak düşmanları olan İran sorununun onları aynı safta kıldığını hatta müttefik yaptığını ifade etmişti.

Yine geçen aylar içerisinde Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı Arap Rejimleri, direkt ya da dolaylı olarak Siyonist İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmuş ve karşılıklı ziyaretler gerçekleşmişti.

Siyonist İsrail’in tüm bu girişimleri, Filistin’de bir Direniş varlığına karşı çıkan ve çözümün aslında bir hayal olan siyasi süreçle oluşacağına inanan Arap Rejimleri ile diplomasiyi arttırıp; Filistin Direnişini yalnızlaştırma çabalarının bir parçasıdır.