Siyonist Mahkemeden Filistinli Gence 12 Yıl Hapis

Kudüslü Esir Yakınları Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, işgal mahkemesinin bu sabah 17 yaşındaki Huzeyfe İshak Taha isimli Filistinli genç hakkında nihai kararını vermek üzere toplandığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Ebu Asab, işgal rejimi savcılığıyla Filistinli gencin avukatı arasında anlaşma sağlandığını, anlaşmaya göre Filistinli gencin kendisine isnat edilen suçtan 12 yıl hapis yatacağını, mahkemenin de kararını bu anlaşma doğrultusunda verdiğini ifade etti.

İşgal güçleri Huzeyfe İshak Taha isimli genci Kudüs’ün Babu’l-Amud semtinde 4 Ocak 2016’da ellerinden ve ayaklarına isabet eden dört kurşunla yaralandıktan sonra gözaltına almıştı.

Mecdu Cezaevi’nde tutulan Huzeyfe İshak Taha, Kudüs kent merkezindeki Babu’l-Amud yakınlarında yer alan El-Mısrara Mahallesi’nde bıçaklama eylemi girişiminde bulunmuş ve o olayda iki yerleşimci yaralanmıştı.

Yerleşimcilerin Filistinli genç tarafından bıçaklandıkları için değil, birinin aşırı korkudan ve diğerinin de işgal askerlerinin Filistinli gence attığı kurşunlardan sıçrayan şarapnelle yaralandığı ifade edildi.