Siyonist Lieberman’dan YARGISIZ İNFAZCI Askere Övgü

Facebook üzerinden açıklama yapan Lieberman, Elor Azaria adlı askerin affedilmesinin gündemde olmadığını, mahkeme kararının sabit olduğunu vurguladı.

Lieberman’ın mesajında yaralı Filistinli’yi öldüren Azaria’yı ‘müstesna bir asker’ olarak değerlendirmesi dikkat çekti. Lieberman’ın söz konusu açıklaması şu şekilde:

‘Şimdi, mahkeme kararının ardından, umarım her iki taraf da bunun üstesinden gelir. Daha önce söylediğim gibi, mahkemenin kararından memnun olmayanlar dahil karara saygı duymalıdır. Ve yine söylediğim gibi, İsrail ordusu askerin ve ailesinin yanında durmalıdır. Burada bir taraftan müstesna bir askerden, diğer taraftan da Yahudileri öldürmek isteyen bir teröristten bahsediyoruz. Herkesin bunu hesaba katması gerekir.’

Azaria’nın kendisini ‘hem hakim hem de infaz memuru olarak gördüğünü kaydeden’ davanın hakimi Maya Heller, savcının üç ila beş yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası talep etmesine karşın Azaria’ya 1.5 yıl hapis cezası verdi.

Jerusalem Post’un aktardığına göre, Azaria’nın avukatı kararı temyize götüreceklerini belirterek hapis cezasının temyiz mahkemesi kararını açıklayana dek ertelenmesi talep etti. Askeri savcılık ise Azaria’nın cezasının pazar günü başlayacağını belirtti.