Siyonist Lieberman: Gazze’de Macera Peşinde Değiliz

Lieberman, ancak savaş çıkarsa o zaman çok daha ağır bir savaş olacağını ve İsrail’in Hamas’ın askeri liderlerini tasfiye etmek dâhil savaşı sonuna kadar götüreceğini iddia etti.

İsrailli bakan, “Gazze’yi yeniden işgal etme hevesinde değiliz. Amaç bu değil. Amaç Hamas’ın elindeki silahları almak. Hamas, tünel kazmaktan ve füze yapıp atmaktan vazgeçerse o zaman sınır kapıları açılacak, Gazze kuşatması kırılacak ve Gazze’nin limanı olacak” dedi.

GÖZAT  Kassam Tugayları: Savaş Hazırlıklarımız Devam Ediyor

Walla sitesi muhabirinin Lieberman’la yaptığı röportajda muhtemel bir savaşta İsrail’in 2014’te 51 gün devam eden savaşta kullanmadığı bir yöntemi kullanıp kullanmayacağını sorması üzerine İsrailli bakan, yeni bir savaşın önceki savaş gibi uzun olması gerekmediğini, aksine kısa ve acı verici olacağını ifade etti.

Esir işgal askerlerinin geri getirilmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Lieberman, bu konuyla ilgilenen ekibin gece gündüz çalıştığını ve bu tür dosyaların çözümünün bazen on yılları aldığını belirterek, askerlerin ailelerine yalan vaatlerde bulunmamak gerektiğini, realitenin ise çok daha zor olduğunu kaydetti.