SİYONİST Komutan: İSRAİL, HAMAS İle Savaşa Hazır Olmalı!

Siyonist Rejim Ordusu İstihbarat Eski Komutanı İsrail ile HAMAS arasında geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan çatışmaya değinerek şunu önemle vurguladı: HAMAS aynı eylemi tekrarlamak için gereken güce sahip ve İsrail bununla mücadele edebilmek için hazır olmalıdır.

Qodsna’nın Seva haber ajansından naklettiği haberine göre, Siyonist Rejim Ordusu İstihbarat (AMAN) Eski Başkanı General Amos Yadlin, İsrail’in Gazze Şeridi’nde  HAMAS ile mücadele edebilmek için hazırlığa ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Siyonist Maariv gazetesi bu İsrailli generalden naklettiği haberine şu açıklamaları da ekledi: Geçtiğimiz yaz ayları Hamas’ın İsrail’den korkmadığı ve İsrail’in caydırıcı gücünün zayıflamış olduğu bir halde son buldu. HAMAS 2014 yılı Savaşı’ndan önce yaptıklarından çok daha fazlasını yaparak eylemlerini genişletebileceğini gösterdi.

Yadlin şöyle devam etti: Tüm bunların sebebi İsrail’in Kuzey Cephesinde İran ve müttefikleriyle meşgul olmasından dolayıdır ve fakat şu an ordumuzun dikkatini Güney Cephesine (Gazze’ye)  çevirmekten başka bir seçeneği yoktur.

AMAN eski başkanı şunları kaydetti: Eğer Hamas’ın bizim aleyhimize yaptığı saldırı planından haberdarsak şüphesiz önleyici bir saldırı gerçekleştirmeye muhtacız. HAMAS askeri, siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle yıkılmak üzere.

Siyonist general şu iddiada bulundu: HAMAS şimdiye kadar el attığı tüm işlerde yenilgiye uğradı. Onlar zarardan başka bir şeye sahip olmadıklarını ve İsrail’le girecekleri küçük bir çatışmadan sonra Gazze’yi bırakmaları gerektiğini biliyorlar.

Yadlin açıklamalarına şunları da ekledi: Geçtiğimiz yaz aylarında kendimizi kontrol ettiğimize inanıyorum. Hamas’ın her şeyi yapabileceğini biliyoruz. Bu nedenle onlar 2018 yazında olanların tekrar etmesi için çalışıyorlar ve bizler böyle eylemler için onlara izin vermemeliyiz.