Siyonist Kanal: Esir Takası Görüşmeleri Tekrar Başladı

İsrail Kan televizyonu muhabiri Gal Barger, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinin yeniden başladığını öne sürdü. Barger, yaklaşık iki aydır bu konudaki müzakerelerin durdurulduğuna ve şimdi ise tekrar başlatıldığına vurgu yaptı.

Siyonist muhabir bazı Filistinli kaynaklardan da şöyle nakletti: Müzakereler şu an başlangıç aşamasında ve şimdiye kadar önemli bir gelişme de kaydedilmiş değil.

Bu haber kanalı ayrıca Hamas’ın Cemal Ebu’l Hica ve Hasan Es Selame gibi Filistinli eski esirlerin iadesini talep ettiğini ancak İsrail tarafının bunu kabul etmediğini ifade etti.

Muhabir şunları söyledi: ‘Taraflar henüz iade edilmesi muhtemel olan isimlerin hakkında görüş birliğine varmış değil ve şu anda serbest bırakılacak esir sayısı üzerinde müzakere yapılıyor.’

Haberde şu ifadelere yer verildi: İsrail, Hamas’ın önerdiği esir sayısını kabul etmiyor ve Hamas’ın komutan, yönetici lider ve askeri bağlantısı olan esirlerin isimlerini vermemesi gerektiğini vurguluyor.

Öte yandan kanalın siyasi muhabiri Gili Kohen ise, İsrail emniyet birimlerinin, Gazze Direniş Grupları ile aralarındaki ateşkes süresinin Mısırlı arabulucular yoluyla uzatılması için büyük çaba sarfettiğini duyurdu.

Muhabir açıklamalarına şunları da ekledi: İsrailli makamlar, ilk aşamada işçilerin Gazze’ye giriş çıkışı ve Gazze’ye ürün girişini kapsayacak şekilde, Gazze ablukasının azaltılmasını içeren küçük bir paket sunmayı amaçlıyorlar.