Siyonist İsrail’den “TÜNEL SAVAŞI TATBİKATI”

Siyonist askeri kaynaklara yakınlığıyla bilinen Walla sitesi, işgal ordusunun, askerlerini muhtemel bir savaşta karşılaşacakları tünellerde nasıl hareket edeceklerini göstermek için En-Nakab çölünde direniş tünellerini andıran tünellerde askerlerine eğitim verdiğini belirtti.

GÖZAT  Filistin Direnişi Tünelleri, Siyonist İsrail'e Huzuru Haram Etti

Tatbikatta ayrıca, kaçırılan bir askeri kurtarma tatbikatı için bölgeye birkaç top mermisi atıldı ve daha sonra aynı noktaya tank sevkiyatı yapıldı.

Tatbikatı yapan tugayın komutanı verdiği bilgide, tatbikatın askerlerin tünelleri tanımalarını, buralarda silahlı kişilerle karşılaşınca ne yapmaları gerektiğini öğrenmelerini sağlamaya yönelik olduğunu belirterek, tatbikatın son savaşta aldıkları dersin bir sonucu olduğunu söyledi.

GÖZAT  İsrail, Filistin Tünelleri İçin Robot Kullanacak

İşgal ordusunun seçkin kara birliği olarak bilinen Gifati Tugayı 2014 savaşı sırasında Ağustos’un başlarında direniş güçleriyle Rafah’ta girdikleri savaşta seçkin subaylarından Hadar Goldin’den bir daha haber alamadıkları gibi, çatışmada birliğin komutanı olarak bilinen Bnaah Srial ve bir asker hayatını kaybetmişti.