SİYONİST İsrail’de Yeni “SAĞ” Arayışı…

Siyonist Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın Gazze’de ateşkes ilanını gerekçe göstererek istifa etmesi sonrası erken seçime gitme kararı alan İsrail’de, iki sağcı bakandan yeni parti hamlesi geldi.

Siyonist Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Şaked, önceki gün, üyesi oldukları aşırı sağcı Yahudi Evimiz’den ayrılıp Hayemin Hehadash (Yeni Sağ) adlı yeni bir siyasi oluşum kurduklarını açıkladı.

Bennett’ın lideri, Şaked’in de genel başkan yardımcısı olduğu koalisyon ortaklarından Yahudi Evimiz’in mecliste 8 vekili bulunuyordu.

Basın toplantısı düzenleyen Bennett ve Şaked, bu yeni partinin ‘gerçek bir ortaklık kurarak dinci ve dinci olmayan seçmenler arasında eşitliği sağlamak’ hedefinde olduğunu söyledi.

Siyonist seçmenlerin Başbakan Benyamin Netanyahu’ya haddinden fazla bağlı olduğunu, bu yüzden de ondan seçim zamanı ondan ayrılamadıklarını belirten Bennett, “Netanyahu Siyonist toplumun seçimlerde cepte olduğunu, onlara nasıl davranırsa davransın kendisine oy vereceklerini anlamıştı” eleştirisi yöneltti.

Nitekim İgalci İsrail basını bu yeni partinin seçimlerde Netanyahu’ya ciddi bir rakip olmasının beklendiğini yazdı.