Siyonist İsrail ŞEHİT NAAŞLARINI Rehin Tutuyor

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşlerinin Takibi Heyeti’nin resmî avukatı Muhammed Mahmud, işgal rejiminin yüksek mahkemesinin, 1948’de işgal edilmiş topraklarda bulunan Ebu Kebir Adli Tıp Enstitüsü’nün morgunda tutulan Filistinli şehitlerin cesetlerinin teslimi konusundaki tavrını belirlemesi için kendisine ek süre verilmesini isteyen işgal savcılığının isteğini kabul ettiğini söyledi.

GÖZAT  UNESCO, Kudüs'ü "İŞGAL ALTINDAKİ KENT" İlan Etti

Avukat Muhammed Mahmud işgal mahkemesinin savcılığa şehitlerin cesetleriyle ilgili ayrıntılı bir cevap hazırlaması için 14 Haziran 2017 tarihine kadar süre verdiğini belirtti. Avukat Mahmud, savcılığın konuyu değişik organlarla değerlendirmek ve tartışmak zorunda olduğunu iddia ederek ek süre istediğini ifade etti.

Mahmud’un verdiği bilgiye göre işgal mahkemesi, Abdulhamid Ebu Surur, Misbah Ebu Subeyh, Muhammed Et-Tarayira, Muhammed El-Fakih ve Rami El-Avretani isimli beş şehidin ailesi adına verilen dilekçeyi değerlendirmek için 22 Mart tarihinde bir duruşma düzenledi.

GÖZAT  İsrailli Yetkili: Bağımsız Kürdistan'ı DESTEKLİYORUZ

Mahkeme bu duruşmasında konu hakkında cevap vermesi için savcılığa 45 gün mühlet tanımıştı. Sonra işgal savcılığının isteği üzerine ek süre verildi.

Verilen bilgilere göre hâlen işgalcilerin morglarında tutulan sekiz şehidin naaşı bulunuyor. Bunlardan biri de Ürdünlü. Yukarıda zikredilenlere ek olarak Fadi Kanber, Fatıma Hacici ve Ürdünlü Muhammed Abdullah El-Keseci’nin naaşları da işgalcilerin morglarında rehin tutuluyor.