Siyonist İsrail Lübnan’ı Da Tehdit Ediyor

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoav Gallant, Gazze’de yaşanan olayların Lübnan’da da tekrarlanabileceğini iddia etti.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik savaşının dördüncü ayı geçiyor. Bu sürede 29 bin 600’den fazla Gazzeli şehit oldu, 66 bine yakın kişi de yaralandı.

Günlük bombardımanlar sonucunda Gazze âdeta hayat dokusunu kaybetmiş ve bu şeritte yaşanan soykırım altyapının tamamen yok olmasına neden olmuştur. Son günlerde bazı Siyonist yetkililer Lübnan’ın her yönden saldırıya uğrayabileceği konusunda defalarca uyarılarda bulundu. Önemli soru şu ki, Siyonist rejimin Lübnan için Gazze senaryosunu tekrarlamakta neden ısrar ettiğidir?

Bunun birinci sebebi Siyonist rejimin son 4 aydır kuzey bölgesinden ağır darbeler alması ve Lübnan Hizbullah güçlerinin işgal altındaki bölgelere yönelik çok sayıda saldırı düzenleyerek çok sayıda Siyonistin ölümüne ve yaralanmasına ve de çok büyük ekonomik zarara yol açtı. Dolayısıyla Siyonist rejim, Lübnan’ı topyekûn saldırılarla tehdit ederek kuzey cephesinden gelecek saldırıları durdurmaya veya olası bir saldırı durumunda bu rejime karşı yapılacak savaşın ciddi sonuçlarının olacağı mesajını vermeye çalışıyor.

İkinci sebep ise Siyonist rejimin deli bir aktörün, her türlü suçu işleyen, soykırımdan çekinmeyen bir aktörün yüzünü göstermeye çalışmasıdır. Bu rejim, kendinden bu imajı sunarak gelecekteki tehditleri engellemeye çalışıyor ve hatta uluslararası topluma, Uluslararası Adalet Divanı kararları da dâhil olmak üzere, kararlarına dikkat etmediği mesajını veriyor.

Üçüncü sebep ise Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik savaşta askeri hedeflerine ulaşamadığı için Lübnan’a verdiği uyarılar ve olası savaş açmak ile savaşı Batı bölgesine yaymaya ve dış güçleri savaşa dâhil etmeye çalışıyor.

İsrail Savaş Bakanı Gallant bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Siyasi çözüm ihtimali azalıyor ve sabrımızın taştığı, Gazze’de gördüklerinizin Lübnan’da da tekrarlanabileceği bir aşama gelecek”

Dördüncü neden ise Siyonist rejimin, Hizbullah’ı tehdit ederek, hatta Lübnan’da Hizbullah’a karşı olası bir savaşla tehdit ederek, onun iç durumunu istikrarsızlaştırmaya ve bu krizi daha da ağırlaştırmaya ve Lübnan’da Hizbullah’a karşı kamuoyunu kışkırtmaya çalışmasıdır.

Son olarak bazı Siyonistler, Lübnan’a karşı olası bir savaşın sadece Gazze’dekine benzer sonuçlar doğurmayacağı, aynı zamanda Hizbullah’ın İsrail için psikolojik bir oyun oynayıp tüm varlıklarını bir anda açığa çıkarmaması nedeniyle Tel Aviv için de ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyorlar.