Siyonist İsrail, İslami Cihad Liderlerinden Bassam Saadi’yi Tutukladı

Siyonist İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentindeki İslami Cihad Hareketi lideri Bassam Saadi’yi yaralayarak tutukladı, çatışmada bir Filistinli şehit oldu.

İslami Cihad’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerleri Cenin’deki evine baskın düzenledikleri Saadi’yi vurarak yaraladı. İsrail güçleri ardından Saadi’yi gözaltına aldı. Saadi ilerleyen saatlerde de tutuklandı.

Cenin Mülteci Kampı’nda aktivistlerin, işgalcilerin Es-Sa’di’nin evine yönelik baskınlarıyla ilgili olarak yayınladıkları videoda yerde kan izleri görülüyor. İşgal güçlerinin gözaltına aldıkları kişileri aynı zamanda çok şiddetli bir şekilde darp ettikleri görgü tanıkları tarafından ifade edildi. 

İşgal güçlerinin Es-Sa’di’nin evinden çekilmesinden sonra eşinin de maruz kaldığı şiddet sebebiyle İbnu Sina Hastanesi’nin acil kısmına müracaat ettiği haber verildi. 

Bu arada İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları’nın, hareketin liderlerinden Bessam Es-Sa’di’ye ve ailesine yönelik saldırı karşısında gereken görevin yerine getirilmesi için mücahitler tarafından hazırlıkların ve ihtiyat tedbirlerinin artırılması yönünde karar aldığı bildirildi.