Siyonist İsrail İle Arabistan Arasında Casusluk İşbirliği

Bir Amerikan gazetesi, siyonist rejim ile Suudi Arabistan’ın Suudi vatandaşlara casusluk için gizli işbirliği yaptığını ortaya çıkardı.

İşgal rejimi, Riyad ile ilgili tüm uluslararası ve insan hakları endişelerine rağmen, bir grup siber casusluk şirketinin Suudi Arabistan ile işbirliği yapmasına gizlice izin vermişti. Suudi Arabistan, Riyad hükümetini eleştiren Cemal Kaşıkçı’nın acımasızca öldürülmesini emrettikten sonra bu konu daha da tartışmalı hale geldi.

New York Times Gazetesinin haberine göre, Kaçıkçı’nın 2018’deki suikastından sonra, işgal rejiminden siber grup NSO, hack araçlarının ağır suçları işlemek için kullanıldığı gerekçesiyle Suudi Arabistan ile olan sözleşmelerini iptal etti.

Bu gazete haberine şöyle devam etti: ‘Ancak İsrail hükümeti, NSO ve diğer iki şirketi Suudi Arabistan ile işbirliğine devam etmeye teşvik etti ve dördüncü bir şirketin casusluk faaliyetlerinde bulunması için yeni bir lisans verdi.

O zamandan beri Suudi Arabistan, siyasi muhaliflerini ve eleştirmenlerini izlemek için İsrailli şirketler tarafından sağlanan casusluk araçlarını kullanmaya devam etti.

Casus ve siber yazılım ve araçlar üretmesiyle tanınan NSO siber grubu, son yıllarda en çok Pegasus casus yazılımını birçok hükümete casusluk hizmetleri sağlamak için sunması ve bunun siyasi aktivistlerin hapse atılmasıyla sonuçlanması nedeniyle biliniyor.

İsrailli şirket NSO, 2017 yılında Pegasus casus yazılımını Suudi Arabistan’a sattı ve bu ülke o zamandan beri casus programını iç muhalefeti kırmak ve yabancı eleştirmenlerden kurtulmak için acımasız kampanyasının bir parçası olarak kullandı.’