Siyonist İsrail, Gizlice Ürdün’e Doğal Gaz Satışına Başladı

İsrail gazetelerinden Haaretz, Ürdün’e gaz ihracatının başladığını yazarak, bu ihracatın sessiz sedasız bir şekilde İsrail gaz boru hattından Botaş El-Arab ve Beromin şirketlerine başladığını açıkladı.

Bu gazetenin haberine göre bu iki Ürdün şirketine yapılan ihracat ocak ayında başladı ama bu iş ile ilgilenen kişiler bu konunun gizli bir şekilde ve Ürdünlülerin İsrail ile yapılan her türlü ortak eyleme karşı gösterdikleri siyasi hassasiyetten uzakta yapılmasını tercih ettiler.

GÖZAT  İsrail: Doğal Gazda Türkiye Çok İyi Bir Seçenek

Haaretz ayrıca Botaş El-Arab ve Beromin şirketlerinin devlet şirketleri olduğunu ve üç yıl önce 15 yıllığına İsrail’in Akdeniz’deki rezervlerinden 500 milyon dolar değerinde gaz alımına dair bir anlaşma imzaladıklarını yazdı.

Bu gazetenin haberine göre, İsrail ve Ürdün arasında yapılan bu anlaşma Amerika Dışişleri Bakanlığının aracılığı ile gerçekleşti.

Haaretz gazetesi haberin devamında şunları yazdı: “Ürdün ile yapılan gaz ihracatı anlaşmasında İsrail tarafının hakimiyetini ve gücünü korumak için bu gazın satışı Amerika pazarlama şirketi NLB tarafından gerçekleşecek.”

GÖZAT  Korsan İsrail: Türkiye İle Avrupa Doğal Gaz İhracatı İçin Anlaştık

Öte yandan Ürdün ve İsrail arasında gaz alımına dair yapılan anlaşmalar Ürdünlüleri öfkelendirmiş ve bu ülkedeki parti ve gruplar bu anlaşmalara itiraz olarak elektrik şirketi karşısında protestolar düzenlemiştir.

Ürdünlüler geçen yıl ekim ayında İsrail’den gaz ithalatını protesto ederek, evlerde saat 9’dan itibaren kapatma eyleminde bulunulması çağrısına olumlu yanıt verdiler.