Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Bahreyn’de

Aviv Kohavi’nin ziyareti, Savunma Bakanı Benny Gantz’ın geçen ay Bahreyn’i ziyaret ederek orada bir güvenlik işbirliği anlaşması imzalamasından hemen sonra geldi.

Siyonist rejim İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kohavi , Basra Körfezi ülkesindeki üst düzey güvenlik yetkilileriyle Stratejik Planlama ve İşbirliği Müdürlüğü başkanı General Tal Kelman, Uluslararası İşbirliği Bölümü başkanı Effie Defrin ve Araştırma ve Analiz Bölümü başkanı Amit Sa’ar eşliğinde bir dizi toplantı için Çarşamba günü Bayreyn’e gitti.

Bu, Kohavi’nin Bahreyn’e ilk ziyareti.

Bahreyn Savunma Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanı tarafından kabul edilen Kohavi, Şeyh Nasser bin Hamad Al-Khalifa ile de görüştü.

Bahreyn’de bulunan ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (NAVCENT), ABD Beşinci Filosu ve Birleşik Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Brad Cooper ile de görüşen Kohavi, tehdit olarak gördükleri İran’a karşı İsrail ve Bahreyn arasındaki güvenlik işbirliğini artırmaya çalışıyor.

Kohavi’nin ziyareti, Savunma Bakanı Benny Gantz’ın geçen ay Bahreyn’de bir güvenlik işbirliği anlaşması imzaladığı ziyaret sonrasında, IDF ile ABD Silahlı Kuvvetleri arasında diğer işbirliği toplantılarının da arttığı bir dönemde geldi.