Siyonist İsrail, Gazze’ye Yakıt Girişini Durdurdu

Siyonist İsrail’in ilgili makamları, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne akaryakıt girişini bir sonraki bildirime kadar durdurma kararı aldı.

Filistinli yorumcular, işgalci İsrail’in, iki gün önce abluka altındaki Gazze’nin tek ticaret kapısı Kerem Ebu Salim’i, insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapatmasının üzerinden bir gün geçtikten sonra şimdi de Gazze’ye akaryakıt girişini yasaklamasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

Diğer taraftan konu hakkında açıklamalarda bulunan Hamas, işgalci İsrail yönetiminin, Gazze’nin tek ticari sınır kapısı olan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nı kapatmasını “insanlık karşıtı suç” olarak nitelendirmenin yanı sıra kapatma kararının neden olacağı her türlü olumsuz durumdan da İsrail rejiminin sorumlu tutulacağına vurgu yaptı.

Hamas’ın yazılı açıklamasında, “İsrail’in Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nı kapatması ve Gazze’yi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum etmesi Filistin halkına yönelik işlenen yeni bir insanlık karşıtı suçtur” denildi.

Söz konusu açıklamada, işgal rejiminin sınır kapısını kapatma kararının doğuracağı sonuçlara karşı uyarılarda bulunan Hamas, Siyonist İsrail’in, hareketin başlattığı Filistin direnişinin sürdürülmesi konusundaki ulusal tutumu değiştiremeyeceğine dikkat çekti.

Ortadoğu’da terör estiren İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki faaliyetlerine dair açıklama da Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum’dan geldi.

Hamas Sözcüsü Berhum yaptığı yazılı açıklamada, İsrail rejiminin, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne akaryakıt ile ürün girişini yasaklamasının, tehlikeli bir saldırganlık ve işgal güçlerinin neticelerini üstleneceği hesaplanamaz sonuçları olacak bir adım olduğunu ifade etti.

Öte yandan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, İsrail, iki gün önce abluka altındaki Gazze Şeridi’nden gönderilen yanan balonları gerekçe göstererek Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile düşürmüştü. İsrail, bunun ardından bölgeye akaryakıt girişini de yasakladı.

Gazze Şeridi’ne giriş ve çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Mısır’ın denetimi altındaki Refah hariç 6’sı İsrail’in kontrolünde.