Siyonist İsrail Filistinli 7 Genci Tutukladı

İsrail işgal kuvvetleri Batı Şeria’daki birçok yerden 7 vatandaşı tutukladı ve birçok belgeye el koydu.

Binlerce Filistin vatandaşı, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerinde, işgal altındaki Filistin Toprak Günü’nün 41. yıldönümü anısına, barışçıl gösterilere katıldı.

GÖZAT  Kudüs Alimlerinden Aksa Muhafızlarının Tutuklanmasına Tepki

Siyonist işgal rejimi kaynakları işgal ordusunun Toprak Günü münasebetiyle dün yapılan gösteri ve yürüyüşlere katılanlardan 7 kişinin tutuklandığını; bunlardan birinin Deir Estiya, ikisinin Kalendiya, dördünün ise Silvad’dan tutuklandıklarını belirterek, bu kişilerin sorgulanmaları için işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak’a teslim edildiklerini duyurdu.

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Batı Yaka’daki direniş faaliyetlerinde kullanıldığı iddiasıyla bazı mal ve paraya da el konulduğu ifade edildi.

GÖZAT  Siyonist İsrail Filistin TOPRAK GÜNÜ Gösterisine Saldırdı

Bugün sabah (31 Mart Cuma) Ya’bed beldesinde Filistinli aktivist Adnan Hamarişe’nin evine baskın yapan işgal güçleri kendisini evin içinde sorguladılar.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Hamarişe’nin yanında oğlunu da sorguladıklarını, daha sonra beldeden ayrıldıklarını söylediler.

GÖZAT  Filistin'de Toprak Günü Etkinlikleri

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle engelli durumunda olan Filistinli aktivist Hamarişe birkaç kez tutuklandı. Cezaevinde tedavisi ihmal edilen Hamarişe birkaç ay önce serbest kalmıştı.

Hamarişe Hamas mensubu olarak faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla toplam 15 yılı zindanda geçirdi.